Kontaktní formulář

Zavoláme vám zpět

Křestní jméno
Příjmení
Kontaktní telefon *
+420
Hledat
    Kontaktní e-mail *
    Zpráva *
    Ochrana osobních údajů *

    Souhlasím se zpracováním vyplněných osobních údajů pouze pro účely vyřízení dotazu a pouze po nezbytně nutnou dobu. Jedinným zpracovatelem je Virus Lab s.r.o., IČ: 094 29 212.

    Proč základní antivir již nemusí stačit?


    Proč základní antivir již nemusí stačit?


    Jak vám může pomoci EDR / XDR


    V dnešním světě, kde se kybernetické hrozby stávají stále sofistikovanějšími a nebezpečnějšími, je třeba přehodnotit strategie kybernetické bezpečnosti. Tradiční antivirové programy, ačkoli stále hrají klíčovou roli v naší obraně, už nemusí být dostatečné. Ale proč je tomu tak? A jaké další nástroje bychom měli zvážit? Odpověď leží v technologii nazývané EDR - End Point Detection and Response a XDR – Extended Detection and Response.


    Proč už antiviry nestačí?

    Tradiční antivirové programy pracují na principu detekce a reakce. Když detekují hrozbu, reagují tím, že ji izolují nebo odstraní. To je skvělé, ale co když hrozba není okamžitě detekována? Co když se hrozba dostane do systému a začne provádět nekalosti ještě, než je detekována? V takových případech může být škoda způsobena ještě dřív, než antivirový program zasáhne. Navíc, tradiční antiviry často nedokážou detekovat sofistikované útoky, které využívají nové nebo neznámé techniky.


    Jak vám může pomoci EDR?

    Zde přichází na řadu EDR. EDR je technologie, která poskytuje kontinuální sledování a analýzu dat z koncových bodů - to jsou počítače, mobilní zařízení, servery a další hardware, které mohou být připojeny k vaší firemní síti. EDR systémy identifikují, detekují a reagují na potenciální kybernetické hrozby v reálném čase, což umožňuje rychlejší a efektivnější reakci na hrozby.

    EDR systémy také poskytují podrobné informace o hrozbách, včetně toho, jak se dostaly do systému, jaké akce provedly a jaké další systémy mohou být ohroženy. To vám umožňuje lépe pochopit, jak se hrozby šíří a jak je můžete lépe zvládnout.


    Ještě vyšší úroveň ochrany s XDR

    XDR, neboli Extended Detection and Response, je technologie, která přináší novou úroveň kybernetické bezpečnosti. XDR shromažďuje data o hrozbách z různých bezpečnostních nástrojů napříč technologickým stackem vaší organizace, což umožňuje snadnější a rychlejší vyšetřování, hledání hrozeb a reakci na ně. Díky pokročilým algoritmům a strojovému učení dokáže XDR detekovat hrozby a automaticky na ně reagovat, což šetří čas a zdroje.Platforma XDR může sbírat bezpečnostní telemetrii z koncových bodů, cloudových pracovních zátěží, emailů, sítí a dalších.

    XDR funguje tak, že propojuje data z izolovaných bezpečnostních řešení, aby mohly spolupracovat na zlepšení viditelnosti hrozeb a snížení doby potřebné k identifikaci a reakci na útok. XDR umožňuje pokročilé forenzní vyšetřování a hledání hrozeb napříč různými doménami z jediné konzole.


    Proč byste měli zvážit EDR/XDR pro vaši firmu?

    V dnešním neustále se měnícím kybernetickém prostoru už spoléhat pouze na tradiční antivirové programy nestačí. EDR a XDR představují moderní nástroje, které umožňují rychlou a efektivní detekci, analýzu a reakci na kybernetické hrozby. Spolu s proaktivním přístupem k bezpečnosti mohou tyto technologie zajistit vyšší úroveň ochrany a bezpečnosti firem před stále rostoucím množstvím sofistikovaných kybernetických útoků.


    • EDR/XDR poskytují real-time přehled o aktivitách na koncových bodech, což umožňuje firmám rychle detekovat a reagovat na hrozby. To pomáhá minimalizovat dopad potenciálních bezpečnostních incidentů a předcházet ztrátě dat.


    • EDR/XDR řešení jdou dále než tradiční antivirové programy tím, že využívají pokročilé techniky detekce hrozeb. Tyto řešení využívají analýzu chování, strojové učení a algoritmy umělé inteligence pro identifikaci a reakci na neznámé a zero-day hrozby.


    • EDR/XDR řešení také poskytují centralizované řízení a kontrolu, což umožňuje firmám monitorovat a spravovat jejich bezpečnostní situaci na všech koncových bodech z jediné konzole. To zjednodušuje bezpečnostní operace a zlepšuje celkovou efektivitu.


    • Důležitou součástí EDR/XDR řešení je také schopnost proaktivního hledání hrozeb. To pomáhá organizacím identifikovat skryté hrozby a zranitelnosti, což jim umožňuje podniknout proaktivní kroky k předcházení potenciálních útoků.


    Shrnutí: Pořízení EDR/XDR pro vaši firmu je klíčové pro udržení kroku s vývojem kybernetických hrozeb, zlepšení celkové bezpečnosti a ochranu citlivých dat.


    Pokud potřebujete poradit vrámci EDR/XDR, neváhejte se na nás obrátit.