Kontaktní formulář

Zavoláme vám zpět

Křestní jméno
Příjmení
Kontaktní telefon *
+420
Hledat
    Kontaktní e-mail *
    Zpráva *
    Ochrana osobních údajů *

    Souhlasím se zpracováním vyplněných osobních údajů pouze pro účely vyřízení dotazu a pouze po nezbytně nutnou dobu. Jedinným zpracovatelem je Virus Lab s.r.o., IČ: 094 29 212.

    VirusLab report - listopad 2021

    Report - listopad 2021


    33 % společností napadl ransomware 

    Zpráva výzkumné společnosti International Data Corp. (IDC, srpen 2021) ukázala, že více než třetina organizací na celém světě zažila v předchozích 12 měsících útok ransomwaru. 


    Co je to ransomware? 

    Než se začnete bránit, měli byste pochopit, jak vlastně ransomware funguje. Pokročilejší formy zašifrují firemní soubory, čímž je znepřístupní, a poté požadují platbu za jejich dešifrování. Oběti jsou často nuceny zaplatit nemalé částky za dešifrovací klíč k obnovení dokumentů. 


    Útoky ransomwaru jsou obvykle prováděny pomocí trojských koní maskovaných za legitimní soubory v příloze e-mailu. 


    Jak se bránit?

    • Všechny firemní stanice mějte pokryté kvalitním antivirovým řešením. Vybírejte podle výsledků, pozor na marketing.
    • Udržujte veškerý software aktuální včetně serverových a síťových služeb, především ty dostupné z internetu. Zanedbání stálo nejednu českou firmu či nemocnici obrovské částky. 
    • Nezapomínejte ani na vzdělávání svých zaměstnanců v oblasti IT bezpečnosti. Obvykle jsou uživatelé tím nejslabším článkem v celém řetězu zabezpečení. 
    • Pokud by i přesto došlo k infiltraci, měl by vás zajímat tzv. EDR modul, který pomůže zjistit příčiny a eliminovat tak slabá místa sítě.
    • Klíčová je centrální správa nejen antivirů ale i dalších prvků sítě. Bez ní nemáte přehled o jejich funkčnosti natož o dění v celé síti. Cloud verze vám ušetři práci i náklady na infrastrukturu. 


    Jediné řešení zastavilo útok ještě před jeho spuštěním 


    Cyberrangers předvedli živý hackerský útok pomocí REVIL RANSOMWARE. Výsledky byly velmi překvapivé - většina AV výrobců útok vůbec nezachytila, jediný Bitdefender zazářil, když na zákeřný ransomware dokázal zareagovat okamžitě a detekoval ransomware jako jediný ještě před jeho spuštěním. Za 60 sekund ho pak úplně odstranil. Dokázal tak, že jeho patentované strojové účení je na detekci ransomware nejúčinější.


    Porovnání nejpoužívanějších AV řešení dle značky:


    Kompletní výsledky testu najdete na webu: https://dyncheck.com 


    Zaujalo Vás to?


    Máme pro vás účinné tipy na ochranu proti aktuálně nejzávažnější IT hrozbě pro malé a střední firmy. 


    Vysvětlíme vám, proč byste tuto hrozbu měli brát vážně a udělat vše pro ochranu vašeho firemního IT.


    Více se dozvíte u nás na webu - viruslab.cz